Ryba po grecku
po grecku

- Marynowany śledzik
- Zrównoważona porcja energii
- Aromatyczny sos
- Źródło białka
Wybierz gramaturę
Poznaj inne smaki:
- 0Kcal
- 0,0gWęglowodanów
- 0,0gBiałka
- 0,0gTłuszczu
Co daje
W praktyce
- 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
- 0Kroków
- 0 MinutEnergicznego tańca
- 0,0 GodzinSpania
Poznaj produkt

smażone płaty ze śledzia
marchew
cebula
sos pomidorowy
Pełny skład i opis produktu
30% smażone płaty ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, mąka żytnia (zawiera gluten), olej rzepakowy], 25% sos pomidorowy [woda, cukier, 6% koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, ocet spirytusowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), mąka żytnia (zawiera gluten), substancja konserwująca (sorbinian potasu), przyprawy, ekstrakt papryki], 25% marchew, 10% cebula, 5% seler, 5% pietruszka korzeń,
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) (w Morzu Północnym lub Morzu Norweskim lub w Skagerrak i Kattegat) lub w Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21) (USA) za pomocą włoków pelagicznych lub okrężnic.
wartości odżywcze
W 100 g produktu:energia (kJ/kcal) 578 / 139, tłuszcz (g) 8,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,3, węglowodany (g) 8,6 w tym cukry (g) 7,9, białko (g) 5,2, sól (g) 1,1, możliwe naturalne odchylenia
alergeny
Produkt zawiera: rybe, gluten i seler
Produkt może zawierać: sezam, orzechy i gorczycę.

Czy wiesz, że…
Ryba po grecku wcale nie pochodzi z Grecji. To polska potrawa.
Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.
Mięso śledzi bogate jest w potas - niezwykle cenny składnik, który pomaga regulować napięcie mięśniowe, ciśnienie krwi, pracę nerek i rytm serca.