Filety śledziowe a'la Matjas

w oleju

  • Łagodnie solony
  • Delikatna nutka wędzenia
  • Bogactwo omega-3
  • Gotowy do spożycia
Wybierz gramaturę
    Poznaj inne smaki:

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • filety ze śledzia atlantyckiego

    • olej rzepakowy

    • bez glutenu
    • bez laktozy
    Pełny skład i opis produktu

    80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)*, olej rzepakowy, sól, ocet spirytusowy, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas winowy (L(+)-), lakton kwasu glukonowego, octany sodu, glukoza, substancja konserwująca: benzoesan sodu

    *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) lub Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21) za pomocą włoków lub sieci okrążających i podrywek

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu po odsączeniu: wartość energetyczna:863 kJ / 208 kcalm tłuszcz:15,1 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone:2,5 g, węglowodany:0,1 g w tym cukry:0,0 g, białko:17,8 g, sól:7,1 g, możliwe naturalne odchylenia
     

    alergeny

    Produkt zawiera rybę.

    Czy wiesz, że...

    Śledzie jemy od bardzo dawna - co najmniej od roku 3000 p.n.e.

    Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.

    Jedzenie śledzi dobrze działa na samopoczucie. Pomagają walczyć z sezonowym zaburzeniem afektywnym, czyli obniżeniem nastroju w końcówce zimy i przedwiośniu.

    Smaki Lisnera