Opiekane filety

śledziowe w zalewie octowej

  • Porcja dla kilku osób
  • Bogactwo omega-3
  • Źródło białka
  • Zrównoważona porcja energii
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • opiekane filety ze śledzia atlantyckiego

    • cebula

    Nasz produkt możesz zakupić online u jednego z naszych dostawców!

    Kup online

    Pełny skład i opis produktu

    Smażone podwójne filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* (filety śledziowe 42%, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, kwas L-askorbinowy), woda, cebula marynowana 7% (zawiera przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), ocet spirytusowy, sól, cukier, glukoza, ekstrakty przypraw, aromaty

    *Złowione w Północno-Wschodnnim Atlantyku (FAO 27) za pomocą włoków pelagicznych i okrężnic.

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu po odsączeniu: wartość energetyczna: 903 kJ / 217 kcal tłuszcz: 13,8 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g, węglowodany:12,2 g w tym cukry: 6,1 g, białko:10,8 g sól:1,6 g. Możliwe naturalne odchylenia.
     

    alergeny

    Produkt zawiera: rybę ,gluten, dwutlenek siarki.
    Produkt może zawierać: orzechy, seler, gorczycę i sezam.

    Czy wiesz, że…

    Śledzia nie jedzą tylko mieszkańcy Europy - na Filipinach popularną potrawą śniadaniową jest suszony śledź z ryżem, czosnkiem i jajkiem

    Wędzona makrela zawiera ponad dwa razwy więcej cennych kwasów omega-3 i omega-6, niż surowa!

    Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.

    Smaki Lisnera