Opiekane filety

z makreli w zalewie octowej

  • Porcja dla kilku osób
  • Bogactwo omega-3
  • Źródło białka
  • Zrównoważona porcja energii
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • opiekane filety z makreli

    • cebula marynowana

    • przyprawy

    • bez laktozy
    Nasz produkt możesz zakupić online u jednego z naszych dostawców!

    Kup online

    Pełny skład i opis produktu

    opiekane filety z makreli (Scomber Scombrus)* [42% filety z makreli, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy, glukoza, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas mlekowy, kwas askorbinowy, cytrynian sodu)], woda, 7% cebula marynowana (zawiera dwutlenek siarki), ocet spirytusowy, cukier, sól, ekstrakty przypraw, aromaty naturalne

    *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w wodach Zachodniej Szkocji (20), w wodach Islandii (19) lub Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21) (X) za pomocą włoków pelagicznych (p) lub okrężnic (o).

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu:wartość energetyczna:723 kJ / 174 kcal, tłuszcz:12,6 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g, węglowodany:8,5 g w tym cukry:8,3 g, białko:6,6 g, sól:1,38 g, możliwe naturalne odchylenia.

    alergeny

    Produkt zawiera: rybę, gluten, dwutlenek siarki.
    Produkt może zawierać: orzechy, seler, gorczycę i sezam.

    Czy wiesz, że…

    Śledzia nie jedzą tylko mieszkańcy Europy - na Filipinach popularną potrawą śniadaniową jest suszony śledź z ryżem, czosnkiem i jajkiem

    Wędzona makrela zawiera ponad dwa razwy więcej cennych kwasów omega-3 i omega-6, niż surowa!

    Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.

    Smaki Lisnera