PICKLING Wędzony śledź atlantycki

filety w marynacie z cebulką

  • bogactwo omega-3
  • delikatna nuta wędzenia
  • pożywna przekąska
  • zrównoważona porcja energii
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • filety ze śledzia atlantyckiego

    • cebula

    • olej rzepakowy

    Pełny skład i opis produktu

    Składniki: 36% wędzone filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* (śledź, sól), woda, 20% cebula marynowana, 12% olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, 0,01 % liść laurowy.*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). 

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu po odsączeniu:wartość energetyczna: 80 kJ / 193 kcal, tłuszcz:15,6 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g, węglowodany: 4,3 g w tym cukry: 3,7 g, białko:8,7 g, sól:  3,1 g, możliwe naturalne odchylenia

    alergeny

    Produkt zawiera: rybę.
    Produkt może zawierać: gorczycę, zboża zawierajace gluten. 

    Czy wiesz, że…

    Śledzia nie jedzą tylko mieszkańcy Europy - na Filipinach popularną potrawą śniadaniową jest suszony śledź z ryżem, czosnkiem i jajkiem

    Wędzona makrela zawiera ponad dwa razwy więcej cennych kwasów omega-3 i omega-6, niż surowa!

    Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.

    Smaki Lisnera