Smak Sezonu Botwinka

sałatka z botwinką

  • słodki smak botwinki
  • smaczna kompozycja warzyw
  • otwierasz i jesz
  • pyszna przekąska
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • ziemniaki

    • botwinka

    • burak

    • jajko

    • ogórek

    Pełny skład i opis produktu

    16% ziemniaki gotowane, 15,5% buraki czerwone gotowane, olej rzepakowy, 14% botwinka konserwowa, 11% jaja gotowane, 9% ogórek (zawiera przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), woda, 6% mieszanka warzywna [1,9% rzodkiewka, 1,7% rzodkiew biała, woda, syrop glukozowo - fruktozowy, sól, skrobia modyfikowana kukurydziana, regulatory kwasowości (chlorek wapnia, kwas cytrynowy, cytryniany sodu), aromat, substancje zagęszczające ( guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego), owocowo - roślinne koncentraty z buraka ćwikłowego i hibiskusa, przyprawy, ocet spirytusowy], cukier, sól, koperek, błonnik, czosnek, ocet spirytusowy, mielona gorczyca, kurkuma, żółtko jaja, ekstrakt z marchwi, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, octany sodu, mleczan sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu, benzoesan sodu).   

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu: wartość energetyczna:811 kJ / 196 kcal, tłuszcz:17,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g, węglowodany:7,5 g w tym cukry:4,1 g, białko:2,4 g, sól:1,4 g. Możliwe naturalne odchylenia.

    alergeny

    Produkt zawiera: jaja, gorczycę, dwutlenek siarki               

    Produkt może zawierać: skorupiaki, ryby, gluten, mleko, seler, soję i sezam.

    Czy wiesz, że…

    Sałatka ziemniaczana przyszła z Niemiec i zdobyła popularność w wielu częściach świata.

    Rekord Guinessa w kategorii "największa na świecie sałatka jajeczna" ustanowiono w...Polsce! A dokładniej - w Swarzędzu pod Poznaniem.

    Przepis na pierwszą w historii sałatkę warzywną jest tajemnicą, którą autor zabrał ze sobą do grobu.

    Smaki Lisnera