Sałatka makaronowa

z mozzarellą i sosem bazyliowym

  • Włoska inspiracja
  • Idealna konsystencja makaronu
  • Aromatyczna bazylia
  • Doskonała o każdej porze
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • makaron

    • ser mozzarella

    • bazylia

    • słonecznik prażony

    • wegetariańskie
    Pełny skład i opis produktu

    36% makaron (woda, semolina z pszenicy durum, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól), olej rzepakowy, woda, 7% śmietana (śmietana, stabilizator: karagen), jogurt termizowany (odtłuszczone mleko, skrobia modyfikowana, żelatyna spożywcza wieprzowa, stabilizator: guma guar), 6% pieczona cukinia, 5% ser mozzarella, 4,3% bazylia, cebula marynowana, pestki dyni, cukier, sól, słonecznik prażony, ocet spirytusowy, żółtko jaja, mielona gorczyca, przyprawy, sok z limonki, regulator kwasowości (kwas mlekowy), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu)

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu: wartość energetyczna: 1174 kJ / 283 kcal, tłuszcz: 22,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g, węglowodany: 16,0 g w tym cukry: 2,3 g, białko: 4,5 g, sól: 0,9 g. Możliwe naturalne odchylenia.

    alergeny

    Produkt zawiera: pszenicę, mleko, jaja i gorczycę
    Produkt może zawierać: ryby, skorupiaki, seler, soję i sezam.

    Czy wiesz, że…

    Sałatka ziemniaczana przyszła z Niemiec i zdobyła popularność w wielu częściach świata.

    Rekord Guinessa w kategorii "największa na świecie sałatka jajeczna" ustanowiono w...Polsce! A dokładniej - w Swarzędzu pod Poznaniem.

    Przepis na pierwszą w historii sałatkę warzywną jest tajemnicą, którą autor zabrał ze sobą do grobu.

    Smaki Lisnera