Sałatka O Mamo!

z tuńczykiem i z jajkiem

  • Polskie warzywa
  • Drobno krojone
  • Otwierasz i jesz
  • Pyszna przekąska
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • tuńczyk w kawałkach

    • jajka gotowane

    • olej rzepakowy

    • groszek

    • papryka czerwona

    Pełny skład i opis produktu

    tuńczyk konserwowy (Katsuwonus pelamis)* 29%, olej rzepakowy, jaja gotowane 15%, groszek 9%, cebula 7%, woda, papryka czerwona 4%, ocet spirytusowy, cukier, śmietanka, koncentrat pomidorowy, regulatory kwasowości (octany sodu, kwas mlekowy, mleczan sodu), skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), żółtko jaja, sól, mielona gorczyca, przyprawy, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat

    *Złowiony w Oceanie Spokojnym (FAO 71 i 77) za pomocą okrężnic

    wartości odżywcze

    Wartość energetyczna w 100 g: 928 kJ / 224 kcal, tłuszcz: 17,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g, węglowodany: 5,4 g, w tym cukry: 3,6 g, białko: 10,3 g, sól: 1,5 g.
     

    alergeny

    Produkt zawiera: ryby, jaja, produkty mleczne, gorczycę.
    Produkt może zawierać śladowe ilości: skorupiaków,  selera i glutenu oraz sezamu.

    Czy wiesz, że…

    Sałatka ziemniaczana przyszła z Niemiec i zdobyła popularność w wielu częściach świata.

    Rekord Guinessa w kategorii "największa na świecie sałatka jajeczna" ustanowiono w...Polsce! A dokładniej - w Swarzędzu pod Poznaniem.

    Przepis na pierwszą w historii sałatkę warzywną jest tajemnicą, którą autor zabrał ze sobą do grobu.

    Smaki Lisnera