Opiekane filety

śledziowe w zalewie octowej

  • Porcja dla kilku osób
  • Bogactwo omega-3
  • Pożywna przekąska
  • Zrównoważona porcja energii
Wybierz gramaturę
    Poznaj inne smaki:

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • opiekane filety ze śledzia atlantyckiego

    • cebula

    Pełny skład i opis produktu

    Opiekane filety ze śledzia atlantyckiego  42,8 % (Clupea harengus)*[filety ze śledzia, mąka pszenna, olej rzepakowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, sól, przyprawy, glukoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; ekstrakty przypraw],  woda,  ocet spirytusowy, cebula marynowana  7%, cukier,  sól, syrop cukru palonego, aromat cytryny.

     

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu po odsączeniu: wartość energetyczna: 839 kJ / 201 kcal tłuszcz: 13 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g, węglowodany: 9 g w tym cukry: 5,6 g, białko: 11,7 g sól: 2,6 g. Możliwe naturalne odchylenia.
     

    alergeny

    Produkt zawiera: rybę ,gluten.
    Produkt może zawierać: orzechy, seler, gorczycę i sezam.

    Czy wiesz, że…

    Śledzia nie jedzą tylko mieszkańcy Europy - na Filipinach popularną potrawą śniadaniową jest suszony śledź z ryżem, czosnkiem i jajkiem

    Wędzona makrela zawiera ponad dwa razwy więcej cennych kwasów omega-3 i omega-6, niż surowa!

    Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.

    Smaki Lisnera