Opiekane filety

z makreli w zalewie octowej

  • Porcja dla kilku osób
  • Bogactwo omega-3
  • Pożywna przekąska
  • Zrównoważona porcja energii
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • opiekane filety z makreli

    • cebula marynowana

    • przyprawy

    Pełny skład i opis produktu

    Opiekane filety z makreli  42,8 % (Scomber Scombrus)*[filety z makreli, mąka pszenna, olej rzepakowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; sól, przyprawy, glukoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; ekstrakty przypraw],   woda,  ocet spirytusowy, cebula marynowana  7%, cukier,  sól, syrop cukru palonego, aromat cytryny.

     

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu:wartość energetyczna:1227 kJ / 296 kcal, tłuszcz: 24 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g, węglowodany: 7,6 g w tym cukry: 6,1 g, białko: 12,2 g, sól: 2,3 g, możliwe naturalne odchylenia.

    alergeny

    Produkt zawiera: rybę, gluten.
    Produkt może zawierać: orzechy, seler, gorczycę i sezam.

    Czy wiesz, że…

    Śledzia nie jedzą tylko mieszkańcy Europy - na Filipinach popularną potrawą śniadaniową jest suszony śledź z ryżem, czosnkiem i jajkiem

    Wędzona makrela zawiera ponad dwa razwy więcej cennych kwasów omega-3 i omega-6, niż surowa!

    Śledzie to zwierzęta nocne - za dnia odpoczywają, nocą są aktywne.

    Smaki Lisnera