Szprotki

w kremie pomidorowym

  • Porcja na raz
  • Źródło omega-3
  • Pyszne kawałki ryby
  • Pożywna przekąska
Wybierz gramaturę

    • 0Kcal
    • 0,0gWęglowodanów
    • 0,0gBiałka
    • 0,0gTłuszczu

    Co daje

    W praktyce

    • 0,0%Dziennego zapotrzebowania kalorycznego osoby dorosłej
    • 0Kroków
    • 0 MinutEnergicznego tańca
    • 0,0 GodzinSpania

    Poznaj produkt

    • szproty

    • krem pomidorowy

    • bez laktozy
    Pełny skład i opis produktu

    50% solone szproty [szproty (Sprattus sprattus)*, sól], 50% krem pomidorowy [woda, 16% koncentrat pomidorowy, cukier, sól, olej rzepakowy, cebula suszona mielona, mąka pszenna, modyfikowana skrobia kukurydziana, przyprawy: pieprz czarny, ekstrakt ziela angielskiego]

    *Złowione w Morzu Bałtyckim (FAO 27.IIId) za pomocą włoków pelagicznych.

    wartości odżywcze

    W 100 g produktu: Wartość energetyczna:660 kJ / 158 kcal Tłuszcz:10,2 g w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone:2,6 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone:4,3 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone:2,9 g Węglowodany:5,6 g w tym cukry:4,4 g Białko:11,0 g Sól:1,42 g Kwasy tłuszczowe Omega-3: 2,2 g Kwasy tłuszczowe Omega-6: 0,8 g Możliwe naturalne odchylenia.

    alergeny

    Produkt zawiera rybę i gluten

    Czy wiesz, że...

    Tuńczyk to doskonałe źródło selenu, witaminy B3, witaminy B12 i białka.

    Wędzona makrela zawiera ponad dwa razwy więcej cennych kwasów omega-3 i omega-6, niż surowa!

    Przeciętny polak rocznie zjada 2 kg śledzi!

    Smaki Lisnera