Powrót do listy przepisw

Imprezowa deska serów, śledzi i przekąsek

00:205 porcje
Udostępnij przepis: Drukuj:

Składniki

  • 150g Filet ze śledzia wędzony Lisner Marynarski
  • 150g Filet ze śledzia z pietruszką Lisner Marynarski
  • 150g Filet ze śledzia po cygańsku Lisner Marynarski
  • Kiść winogron czerwonych
  • 150g Sera Roquefort
  • 150g Sera Parmigiano Reggiano
  • 150g Sera Camembert
  • 150g Sera Mimolette
  • Zielone oliwki
  • Suszone pomidory
  • Suszone śliwki
  • 50g Orzechów włoskich
  • 50g Migdałów
  • Pieczywo
  • Krakersy, paluchy pszenne
Imprezowa deska serów, śledzi i przekąsekImprezowa deska serów, śledzi i przekąsek
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

  1. Śledzie odcedź z zalewy/oleju.
  2. Umyj winogrona.
  3. Sery pokrój w słupki, trójkąty i kostki, aby zróżnicować formy podania.
  4. Tak przygotowane składniki poukładaj na półmisku lub paterze.