Powrót do listy przepisw

Imprezowe przekąski

Koreczki ze śledziem

00:254 porcje
Udostępnij przepis: Drukuj:

Składniki

  • 4 Duże filety śledziowe typu Matjas Lisner
  • 300 g Pomidorków cherry
  • 70 g Zielonych oliwek
  • 250 g Mozzarelli mini
  • Bazylia do dekoracji
Imprezowe przekąskiImprezowe przekąski
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

  1. Przed przygotowaniem przepisu namocz śledzie w zimnej wodzie, najlepiej przez ok. 2 godziny. W tym czasie zmień wodę trzykrotnie, a następnie dokładnie je wypłucz. Jeśli wolisz bardziej słony smak śledzi – pomiń ten punkt.
  2. Pokrój śledzia w kawałki 2 cm x 2 cm.
  3. Nadziej na wykałaczki pomidorka cherry, oliwkę, mini mozzarellę i śledzia.
  4. Tak przygotowane koreczki przełóż na talerz i udekoruj bazylią