Powrót do listy przepisw

Śledź z chrupiącą cebulą w oleju

Z czerwonym pieprzem

00:202 porcje
Udostępnij przepis: Drukuj:

Składniki

  • 3-4 Filety śledziowe Lisner (typu Matjas)
  • 2 Białe cebule
  • 6 Łyżek oleju rzepakowego
  • 1 Liść laurowy
  • Czerwony pieprz
  • Ziela angielskie
Śledź z chrupiącą cebulą w olejuŚledź z chrupiącą cebulą w oleju
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

  1. Przed przygotowaniem przepisu namocz śledzie w zimnej wodzie, najlepiej przez ok. 2 godziny. W tym czasie zmień wodę trzykrotnie, a następnie dokładnie je wypłucz. Jeśli wolisz bardziej słony smak śledzi – pomiń ten punkt.
  2. Śledzie pokrój w paski o szerokości ok. 2 cm.
  3. Cebulę pokrój w piórka
  4. Śledzie układaj z pokrojoną cebulą, zalej olejem i dodawaj liście laurowe, czerwony pieprz, ziele angielskie. Odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
  5. Dopraw świeżo mielonym pieprzem do smaku