Powr贸t do listy przepisw

Tacos z guacamole 艣ledziowym

Czerwon膮 cebul膮, kukurydz膮 oraz Jalape帽o

00:206 porcje
Udost臋pnij przepis: Drukuj:

Sk艂adniki

  • 2 Du偶e filety 艣ledziowe Lisner
  • 6 Plack贸w do taco
  • 1 Du偶e awokado
  • 4 艁y偶ki kukurydzy z zalewy
  • Marynowane papryczki jalape帽o (do dekoracji)
  • s贸l i pieprz do smaku
Tacos z guacamole 艣ledziowymTacos z guacamole 艣ledziowym
Spos贸b przygotowania

Spos贸b przygotowania

  1. Przed przygotowaniem przepisu namocz 艣ledzie w zimnej wodzie, najlepiej przez ok. 2 godziny. W tym czasie zmie艅 wod臋 trzykrotnie, a nast臋pnie dok艂adnie je wyp艂ucz. Je艣li wolisz bardziej s艂ony smak 艣ledzi 鈥 pomi艅 ten punkt.
  2. Rozgnie膰 awokado. Pokr贸j 艣ledzia, i cebul臋 w drobn膮 kostk臋.
  3. Wymieszaj awokado z 艣ledziem, cebulk膮 oraz kukurydz膮.
  4. Tak przygotowane guacamole dopraw sol膮 i pieprzem i wymieszaj.
  5. U艂贸偶 guacamole na placki do taco.
  6. Udekoruj papryczk膮 jalape帽o