Powrót do listy przepisw

Tacos z guacamole śledziowym

Czerwoną cebulą, kukurydzą oraz Jalapeño

00:206 porcje
Udostępnij przepis: Drukuj:

Składniki

  • 2 Duże filety śledziowe Lisner
  • 6 Placków do taco
  • 1 Duże awokado
  • 4 Łyżki kukurydzy z zalewy
  • Marynowane papryczki jalapeño (do dekoracji)
  • sól i pieprz do smaku
Tacos z guacamole śledziowymTacos z guacamole śledziowym
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

  1. Przed przygotowaniem przepisu namocz śledzie w zimnej wodzie, najlepiej przez ok. 2 godziny. W tym czasie zmień wodę trzykrotnie, a następnie dokładnie je wypłucz. Jeśli wolisz bardziej słony smak śledzi – pomiń ten punkt.
  2. Rozgnieć awokado. Pokrój śledzia, i cebulę w drobną kostkę.
  3. Wymieszaj awokado z śledziem, cebulką oraz kukurydzą.
  4. Tak przygotowane guacamole dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
  5. Ułóż guacamole na placki do taco.
  6. Udekoruj papryczką jalapeño