Powr贸t do listy przepisw

Tatar ze 艣ledzia po azjatycku

Z Glonami wakame i zielonym og贸rkiem

00:202 porcje
Udost臋pnij przepis: Drukuj:

Sk艂adniki

  • 2 Du偶e filety 艣ledziowe typu Matjas Lisner
  • 1 艂y偶ka sosu sojowego
  • 1 艁y偶eczka oleju sezamowego
  • 50g Glon贸w wakame ci臋tych
  • Zielony og贸rek do dekoracji
  • Czarny sezam do dekoracji
  • 2 Kromki 艣wie偶ego chleba jako dodatek
Tatar ze 艣ledzia po azjatyckuTatar ze 艣ledzia po azjatycku
Spos贸b przygotowania

Spos贸b przygotowania

  1. Przed przygotowaniem przepisu namocz 艣ledzie w zimnej wodzie, najlepiej przez ok. 2 godziny. W tym czasie zmie艅 wod臋 trzykrotnie, a nast臋pnie dok艂adnie je wyp艂ucz. Je艣li wolisz bardziej s艂ony smak 艣ledzi 鈥 pomi艅 ten punkt.
  2. 艢ledzie pokr贸j w drobn膮 kostk臋
  3. Pokr贸j og贸rka obieraczk膮 w d艂ugie wst膮偶ki.
  4. Wakame odced藕 z zalewy.
  5. Pokrojone 艣ledzie wymieszaj z sosem sojowym i olejem sezamowym.
  6. Tak przygotowane sk艂adniki uk艂adaj warstwami w ringu do tatara lub bezpo艣rednio na talerzu.
  7. Udekoruj sezamem i wst膮偶kami z og贸rka.
  8. Podawaj z limonk膮 oraz 艣wie偶ym chlebem.