Powrót do listy przepisw

Wegański tatar z boczniaka a'la rybny

Z suszonymi pomidorami i ogórkiem konserwowym

00:152 porcje

Wypróbuj przepis na wegański tatar z boczniaka – zdrową i smaczną alternatywę dla klasycznego tatara. Ten aromatyczny tatar wegański zachwyca wyrazistym smakiem i prostotą przygotowania. Wege tatar z boczniaka idealnie sprawdzi się jako przekąska na spotkania ze znajomymi lub lekka kolacja. Odkryj, jak łatwo możesz stworzyć roślinną wersję tej kultowej potrawy, która podbije każde podniebienie!
 

Udostępnij przepis: Drukuj:

Składniki

  • 200g Roślinny na raz boczniaki po wiejsku Lisner
  • 1 Biała cebula
  • 4 Ogórki konserwowe
  • 50g Suszonych pomidorów w oleju
  • Koperek do dekoracji
  • Grzybki marynowane do dekoracji
  • 4 Kromki świeżego chleba jako dodatek
Wegański tatar z boczniaka a'la rybnyWegański tatar z boczniaka a'la rybny
Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

  1. Boczniaki, suszone pomidory, cebule i ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki układaj warstwami w ringu do tatara lub bezpośrednio na talerzu.
  3. Udekoruj koperkiem i kurkami.
  4. Wegański tatar podawaj ze świeżym chlebem.